roda, 31 Maja 2023 Imieniny: Anieli, Feliksa, Kamili

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Jajka faszerowane brokułem

Powiksz zdjcieSkładniki: 4 jajka, 5 dag brokuła, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz,
liście selera do dekoracji
Jajka ugotować na twardo w wodzie z łuskami cebuli. Ostudzić i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Brokuł włożyć na około 7 minut do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Następnie ostudzić i pokroić w małą kostkę. Do miski przełożyć żółtka, brokuł, śmietanę i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełnić połówki jajek. Faszerowane jajka ułożyć na półmisku i udekorować liśćmi selera.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL