500 g wołowiny, 6-8 szalotek , kawałek świeżego imbiru (2,5 cm) , 16-20 suszonych czerwonych papryczek chilli, 2 łyżeczki cytronelli, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki wiórków kokosowych, 2,5 łyżki oleju, 625 ml mleczka kokosowego,
1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli.
Wołowinę pokroić na 5 centymetrowe prostokąty grubości 1 cm. Papryczki zalać ciepła woda i moczyć przez 15 min. Szalotki, imbir, papryczki, cytronelle oraz czosnek drobno pokroić. Przełożyć do moździerza i utrzeć na gładką pastę. Wiórki kokosowe lekko podsmażyć na zloty kolor, na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić i utrzeć w moździerzu na miazgę. Na rozgrzanym oleju smażyć przez 4-5 min. szalotki, imbir, papryczki, cytronelle i czosnek. Dodać wiórki kokosowe i smażyć przez 1 min., dodać wołowinę i smażyć, aż zbrązowieję. Następnie dodać mleczko kokosowe, sól, cukier i wymieszać. Ciągłe mieszając doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, az mięso będzie miękkie (ok. 1 godz.).