Wtorek, 28 Marca 2023 Imieniny: Anieli, Kasrota, Soni

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Gęś lub kaczka z brukwią

Składniki: 75 dag mięsa gęsiego lub z kaczki, jedna żółta brukiew (ok. 50 dag), 1 kg ziemniaków, majeranek, sól, pieprz
Sposób przygotowania: Do gotującego się w osolonej wodzie mięsa dodać obraną i pokrajaną w paseczki brukiew i majeranek. Gdy mięso i brukiew będą już miękkie, wyłożyć je na miskę, a do wywaru wrzucić obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Po ugotowaniu dodać wyjęte uprzednio składniki, podgrzać, odstawić z ognia, przyprawić do smaku i przez 10-15 min trzymać w cieple.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL