Niedziela, 28 Maja 2023 Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Gulasz po w─Ögiersku

Powiŕksz zdjŕcie80 dag ┼éopatki wieprzowej, 1du┼╝a cebula, 4 papryki, 4-5 ziemniak├│w, 2 ┼éy┼╝ki koncentratu pomidorowego, 1 l bulionu, 1/2 szklanki ┼Ťmietanki 12%, 15 dag maki, 2 jaja, 2 ┼éy┼╝ki oleju, 2 z─ůbki czosnku, 2 ┼éy┼╝ki posiekanej natki, mielona papryka, kminek, s├│l, pieprz
Pokrojon─ů w kostk─Ö wieprzowin─Ö zrumieni─ç na oleju z posiekan─ů cebul─ů i czosnkiem. Doda─ç pokrojone w paski papryki. Sma┼╝y─ç oko┼éo 3 minuty. Opr├│szy─ç mielona papryk─ů, kminkiem, sol─ů, pieprzem. Wla─ç bulion, dusi─ç ok. 45 minut. Kiedy mi─Öso zmi─Öknie, w┼éo┼╝y─ç pokrojone w spor─ů kostk─Ö ziemniaki. Gotowa─ç na ma┼éym ogniu 10 minut. Doda─ç koncentrat pomidorowy, rozrobiony ze ┼Ťmietan─ů, mieszaj─ůc gotowa─ç gulasz jeszcze chwilk─Ö.
M─ůk─Ö, jaja, szczypt─Ö soli wymiesza─ç na g─Öste ciasto, rozsmarowa─ç je na desce do krojenia, ostrym no┼╝em, cz─Östo zwil┼╝anym w gor─ůcej wodzie, kroi─ç kluseczki wprost do gulaszu, gotowa─ç 5 minut. Posypa─ç natk─ů.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL