roda, 27 Wrzenia 2023 Imieniny: Damiana, Mirabeli, Wincentego

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Domowa Napoleonka

Powiksz zdjciePaczka krakersów, masło, 3 torebki cukru waniliowego, szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, 4 żółtka, litr mleka, cukier puder do posypania
3 szkl. mleka wlać do garnka, dodać masło, cukier waniliowy. Zagotować na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Cukier, żółtka, mąkę i resztę mleka przełożyć do miski, zmiksować na jednolitą masę. Gotujące się mleko zdjąć z ognia. Cały czas mieszając, wlewać powoli żółtka z cukrem i mąką. Gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia. W prostokątnej formie ułożyć połowę krakersów. Wylać gorącą masę, przykryć resztą ciastek. Posypać cukrem pudrem, odstawić do ostygnięcia.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL