roda, 31 Maja 2023 Imieniny: Anieli, Feliksa, Kamili

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Bardzo miękki sernik

1 kg twarogu, 1/2 szkl oleju, 2 budynie śmietankowe, 2 jaja, 6 żółtek, 1 szkl cukru, 3 szkl mleka
Cale jaja i żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg. Jeśli mieszamy normalnym robotem - należy ser wcześniej przemielić. Jeśli używamy robota wielofunkcyjnego, wybieramy miskę z nożami i wrzucamy ser w kawałkach - maszyna ta świetnie sobie z nim poradzi. Dodajemy budynie w proszku, później olej. Wlewamy 3 niepełne szklanki mleka. Konsystencja będzie bardzo płynna, ale o to chodzi. Sernik pieczemy około godziny w 200stopni C. należy sprawdzić patyczkiem czy jest gotowy. Można tez ubić pozostałe białka z 6 łyżkami cukru i nałożyć na sernik około 15 minut przed wyjęciem z pieca.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL