50 dag ziemniaków, 25 dag boczku lub bekonu, 20 dag szynki lub polędwicy, 2 duże cebule, 10 dag pieczarek, po strąku czerwonej i zielonej papryki, pomidor, puszka kukurydzy, 6 jaj, kilka łyżek mleka, pęczek natki pietruszki, pieprz sól.
Ugotowane w łupinkach ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w pierścionki, a grzyby i paprykę - w paski. Kukurydzę osączyć na sicie, pomidor sparzyć i po usunięciu skórki pokroić na nieduże kawałki. Wędliny pokroić w dość szerokie paski i wymieszać z grzybami, kukurydzą, warzywami, posiekaną zieleniną i przyprawami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, polać jajami rozkłóconymi z mlekiem, lekko posolonymi i oprószonymi pieprzem. Piec około pół godziny w temperaturze 190°C. Gorącą tortillę podawać w naczyniu, w którym się piekła.