roda, 31 Maja 2023 Imieniny: Anieli, Feliksa, Kamili

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Tortilla

50 dag ziemniaków, 25 dag boczku lub bekonu, 20 dag szynki lub polędwicy, 2 duże cebule, 10 dag pieczarek, po strąku czerwonej i zielonej papryki, pomidor, puszka kukurydzy, 6 jaj, kilka łyżek mleka, pęczek natki pietruszki, pieprz sól.
Ugotowane w łupinkach ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w pierścionki, a grzyby i paprykę - w paski. Kukurydzę osączyć na sicie, pomidor sparzyć i po usunięciu skórki pokroić na nieduże kawałki. Wędliny pokroić w dość szerokie paski i wymieszać z grzybami, kukurydzą, warzywami, posiekaną zieleniną i przyprawami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, polać jajami rozkłóconymi z mlekiem, lekko posolonymi i oprószonymi pieprzem. Piec około pół godziny w temperaturze 190°C. Gorącą tortillę podawać w naczyniu, w którym się piekła.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL