Wtorek, 28 Marca 2023 Imieniny: Anieli, Kasrota, Soni

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Ciasto jogurtowe

4 szklanki mąki, 3 całe jajka, 1 proszek do pieczenia - ten na 0,5 kg mąki, 1 cukier waniliowy - także ten na 0,5 kg mąki, 2 małe kubeczki jogurtu naturalnego, 1 szklanka oleju, 1, 5 szklanki cukru, ewentualnie rodzynki, lub kokos, lub orzechy - generalnie troszkę bakalii do urozmaicenia struktury ciasta.
Zmiksować płynne składniki ciasta - tzn jajka, jogurt i olej. Do płynnej masy wsypać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Do ciasta wmieszać łyżką mąkę i gdy składniki się połączą można wrzucić bakalie. Gotową masę wyłożyć łyżką na natłuszczoną i wysypaną tartą bułką blachę - średniej wielkości. Ciasto jogurtowe piec 40 - 50 min w temp 150 stopni. Sprawdź czy nasza babka się upiekła tzn wbij wykałaczkę w środek ciasta.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL