Pi▒tek, 9 Czerwca 2023 Imieniny: Anny-Marii, Felicjana, S│awoja

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Krem porowo – ziemniaczany

Powiŕksz zdjŕcie2 szt pora, 350 g ziemniak├│w, 50 g marchewki, 1 l bulionu warzywnego, 1 z─ůbek czosnku, 1 cebula dymka, 2 ┼éy┼╝ki oleju rzepakowego, s├│l, pieprz, ½ ┼éy┼╝eczki suszonego tymianku, ½ ┼éy┼╝eczki ga┼éki muszkato┼éowej, chleb bawarski wieloziarnisty Dan Cake, 2 ┼éy┼╝ki oliwy z oliwek
Zielon─ů cz─Ö┼Ť─ç pora odkroi─ç, pozosta┼é─ů bia┼é─ů cz─Ö┼Ť─ç pokroi─ç w cienkie kr─ů┼╝ki i razem z pokrojon─ů w kostk─Ö cebul─ů i czosnkiem kr├│tko podsma┼╝y─ç w garnku na rozgrzanym oleju. Doda─ç obrane i pokrojone w kostk─Ö ziemniaki i marchew. Ca┼éo┼Ť─ç zala─ç bulionem warzywnym, doprawi─ç sol─ů, pieprzem, tymiankiem, ga┼ék─ů muszkato┼éow─ů i ugotowa─ç pod przykryciem do mi─Ökko┼Ťci. Nast─Öpnie dok┼éadnie zmiksowa─ç blenderem.
Kromki chleba bawarskiego Dan Cake u┼éo┼╝y─ç na blaszce wy┼éo┼╝onej papierem do pieczenia, skropi─ç oliw─ů z oliwek i zapiec w piekarniku na z┼éoty kolor.
Krem porowo-ziemniaczany podawać z ciepłymi grzankami.
Smacznego!


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL