roda, 31 Maja 2023 Imieniny: Anieli, Feliksa, Kamili

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Pomysł na marakon

Powiksz zdjcieMiędzybrodzki makaron rurka 250 g, buraki 2 szt średniej wielkości, cebula 1 szt średniej wielkości, słodka śmietanka 18% 150 ml, sok z 1/3 cytryny, czosnek 2 ząbki, oliwa 2 łyżki, parmezan lub grana padano do posypania, sól, pieprz i cukier, bazylia do dekoracji
Makaron gotujemy. Buraki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, a następnie studzimy. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Buraki trzemy na tarce na grubym oczku i dodajemy do cebuli. Czosnek kroimy i również dodajemy na patelnię. Do całości dolewamy słodką śmietankę, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Na patelnię dokładamy ugotowany makaron i podgrzewamy. Danie wykładamy na talerz, posypujemy obficie parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL