1 por, 2-3 cebule, 2-3 średnie marchewki, 500 g kiełbasy cienkiej, 8 średnich ziemniaków, 450 g mrożonego kalafiora, 450 g mrożonych brokułów, 450 g mrożonej fasolki szparagowej, 2-3 ząbki czosnku, sos serowo-cebulowy Tarsmak.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojony por oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5 - 2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z sosem