8 naleśników, 75 dkg twarogu, 4 pomidory, 2 ogórki, 2 pęczki rzodkiewek, po pęczku szczypiorku, natki i bazylii , 4 łyżki startego żółtego sera, sól, pieprz, 4 łyżki soku z cytryny, 8 łyżek oleju, łyżeczka musztardy, kilka listków sałaty
Ser wymieszać z posiekaną zieleniną (łyżkę szczypiorku odłożyć) i startym serem. Doprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z cytryny. Masą smarować naleśniki, układając jeden na drugim - posmarować także wierzch tortu. Ogórki obrać, rzodkiewki pokroić w talarki. Resztę warzyw umyć i pokroić w cząstki. Ułożyć wokół tortu. Olej wymieszać z resztą soku z cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Sosem skropić warzywa. Całość posypać resztą szczypiorku, ozdobić sałatą. Podawać: na talerzyki nakładać kawałek tortu i warzywa wedle smaku.