MiÄdzybrodzki makaron krajanka 250 g, wywar kostno–jarzynowy 2 l, grzyby suszone 50 g, podgrzybek 350 g, kurka 200 g, cebula 2 szt, olej 3 ĹyĹźki, sĂłl, pieprz do smaku, natka pietruszki
Makaron naleĹźy ugotowaÄ w osolonej wodzie, nastÄpnie zahartowaÄ i odcedziÄ. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w czÄ
steczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby ĹwieĹźe, odcedzamy i kroimy. PosiekanÄ
cebulkÄ podsmaĹźamy na zĹoty kolor, a nastÄpnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solÄ
i pieprzem dla smaku. CaĹoĹÄ podajemy z makaronem oraz natkÄ
pietruszki.