Wtorek, 28 Marca 2023 Imieniny: Anieli, Kasrota, Soni

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Łosoś z makaronem

Powiksz zdjcie250 g makaronu międzybrodzkiego wstążki, 200 g fileta z łososia, 150 ml wody, 1 mały por, 300 ml słodkiej śmietany 18%, 50 ml wina białego półsłodkiego, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, listki świeżej rukoli do ozdoby.
Gotujemy makaron. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy, polewamy wodą i dusimy ok. 3-4 minut. Por czyścimy, a następnie kroimy i podsmażamy. Dodajemy śmietanę, wino i doprawiamy. Całość ciągle mieszając, trzymamy na ogniu do zagotowania. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem, a na wierzchu kładziemy cząstki duszonego łososia. Całość dekorujemy listkami świeżej rukoli.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL