Wtorek, 28 Marca 2023 Imieniny: Anieli, Kasrota, Soni

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Zupa grzybowa

Powiŕksz zdjŕcie1/2 kg ┼Ťwie┼╝ych grzyb├│w, 1,5┬ál wywaru warzywnego, 50 g suszonych podgrzybk├│w, 50 g mas┼éa, 90 ml oliwy, 1 du┼╝a cebula, 2 z─ůbki czosnku, s├│l, pieprz, 15 ml oleju truflowego, natka pietruszki, ½ opakowania mi─Ödzybrodzkiego makaronu
Swie┼╝e grzyby po oczyszczeniu gotujemy w wywarze przez 15 minut, a┼╝ strac─ů gorycz. Odcedzamy, nie wylewaj─ůc wywaru, kroimy w paseczki. Namoczone suszone grzyby tak┼╝e odcedzamy zachowuj─ůc p┼éyn i kroimy w paseczki. Mieszamy ze ┼Ťwie┼╝ymi. W garnku rozgrzewamy mas┼éo i oliw─Ö, wrzucamy posiekan─ů cebul─Ö i podsma┼╝amy. Wk┼éadamy grzyby i dusimy przez ok. 10 minut. Dodajemy czosnek, wywar, p┼éyn z moczenia grzyb├│w. Doprawiamy sol─ů i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 min. Przed podaniem skrapiamy olejem truflowym, dodajemy makaron i posypujemy natk─ů.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL