Wtorek, 28 Marca 2023 Imieniny: Anieli, Kasrota, Soni

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Zupa grzybowa

Powiksz zdjcie1/2 kg świeżych grzybów, 1,5 l wywaru warzywnego, 50 g suszonych podgrzybków, 50 g masła, 90 ml oliwy, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 15 ml oleju truflowego, natka pietruszki, ½ opakowania międzybrodzkiego makaronu
Swieże grzyby po oczyszczeniu gotujemy w wywarze przez 15 minut, aż stracą gorycz. Odcedzamy, nie wylewając wywaru, kroimy w paseczki. Namoczone suszone grzyby także odcedzamy zachowując płyn i kroimy w paseczki. Mieszamy ze świeżymi. W garnku rozgrzewamy masło i oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i podsmażamy. Wkładamy grzyby i dusimy przez ok. 10 minut. Dodajemy czosnek, wywar, płyn z moczenia grzybów. Doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 15 min. Przed podaniem skrapiamy olejem truflowym, dodajemy makaron i posypujemy natką.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL