Przepis na sałatkę z Aldamerem MSM Mońki i grillowanym kurczakiem poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy:
Składniki: ser żółty Aldamer MSM Mońki w plasterkach, sałata szczępiasta zielona, sałata szczępiasta czerwona, roszponka, pomidor, winogrona zielone, filet z kurczaka, pestki granatu, sól, pieprz, oliwa, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
Wykonanie: Liście sałaty poszarpać na mniejsze kawałki i włożyć do miseczki, dodać pokrojone pomidory i winogrona. Kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oleju na złoty kolor bądź na średnio rozgrzanym grillu. Na sałacie ułożyć zrolowany ser żółty, kurczaka i posypać pestkami granatu. Całość skropić sokiem z pomarańczy i oliwą.