Środa, 31 Maja 2023 Imieniny: Anieli, Feliksa, Kamili

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Zupa szpinakowa

Powiększ zdjęcie75 g sera parmezan, 2 małe cebule, 1 łyĹźka oleju słonecznikowego, 500 g szpinaku liściastego świeĹźego (lub mroĹźonego).
Cebulę obierz i pokrój w talarki. Olej rozgrzej na patelni i przez chwilę duś na nim cebulę. Szpinak oczyść, umyj i dodaj do cebuli. Wszystko duś na małym ogniu przez ok. 2 min. Dodaj estragon. Zalej wszystko bulionem warzywnym rozpuszczonym w gorącej wodzie, przypraw solą i pieprzem. Gotuj pod przykryciem przez ok. 10 min. Następnie lekko zmiksuj i wymieszaj ze śmietanką. Przed podaniem posyp parmezanem i posiekanymi lub suszonymi ziołami estragonu albo tymianku.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL