Niedziela, 28 Maja 2023 Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Jogurtowy torcik

Powiksz zdjcieBez pieczenia i bardzo apetyczny
20 dag biszkoptów, 1/3 kostki masła, 2 szklanki śmietany (30%), szklanka jogurtu naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, 100 ml białego, półsłodkiego wina, 2 łyżki żelatyny, 4 łyżki soku jabłkowego, 1/2 kg owoców (wg uznania).
Biszkopty kruszymy, mieszamy z miękkim masłem i masą wykładamy spód tortownicy. Kropimy winem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W podgrzanym soku jabłkowym rozpuszczamy żelatynę. Łączymy z jogurtem i miksujemy. Masę jogurtową łączymy z ubitą śmietaną, i na koniec z owocami. Bardzo delikatnie mieszamy i wykładamy na spód biszkoptowy. Wstawiamy do lodówki. Dekorujemy owocami.


Reklamy









Copyright © 2006 - 2023 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL