Poniedziaek, 8 Marca 2021 Imieniny: Beaty, Juliana, Wincentego

Szukaj w portalu sochaczewianin.pl:
Mini lasagne

Powiksz zdjcie500g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego, 125g pesto rosso Podravka, 12 płatów lasagne, 100g czerwonej cebuli, 50g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 75ml białego wina, 100g serka mascarpone, 1 jajko, 150ml śmietany, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, 25g startego parmezanu, 2 łyżeczki vegety śródziemnomorskiej
Lasagne ugotować i przeciąć na pół. Formy do muffinów posmarować masłem, włożyć po dwa kawałki płatów lasagne. Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony boczek, czosnek, mielone mięso i podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż wyparuje. Doprawić Vegetą. Zdjąć z ognia, wymieszać z mascarpone, pesto rosso Podravka i natką pietruszki. Farszem wypełnić formy na muffiny. Jajko wymieszać ze śmietaną i zalać foremki. Posypać Parmezanem i piec w 200°C około 35-40 minut.
Smacznego!


Reklamy









Copyright © 2006 - 2021 Milenium Media


WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL WKRÓTCE NOWE OBLICZE PORTALU SOCHACZEWIANIN.PL